Janet Recasens Selma
per en 29 Setembre 2013
403 Vistes

La resposta és curta i directa: amortitzar-la tan aviat com puguis.


I com?


Doncs reservant una quantitat (encara que sigui petita) cada mes destinada només a l'amortització de la hipoteca. Aquests diners que retiris no els has de fer servir per a res més. Ells són la clau per poder sortir d'un deute que t'escanya i que, en molts moments, resulta angoixant.


Aquesta quantitat que retiris cada mes i que destinaràs a amortitzar la hipoteca, la pots anar engrossint cada cop que obtinguis un ingrés extraordinari (una paga extra, una devolució d'hisenda, un ingrés inesperat...); sempre que aconsegueixis recollir la quantitat mínima que et demani el banc per fer una amortització, fes-la.


Cada cop que amortitzes, redueixes la quota mensual dels rebuts de la hipoteca. Aquests diners que vas amortitzant han d'anar automàticament a fer companyia als que vagis recollint cada mes.


Sobretot, si vols sortir de deutes i no tenir problemes econòmics greus, és molt important que facis un pla per anar amortitzant la hipoteca. Com més diners vagis tornant, més diners podràs anar recollint i et resultarà més senzill arribar a liquidar-la totalment.


Mentre tinguis una hipoteca sobre el teu pis, no gastis cap ingrés extra que arribi a la teva economia familiar: destina'l a amortitzar. Habitualment, quan rebem uns diners extres, acostumem a sortir de vacances o a comprar-nos allò que ens fa il·lusió, i això esta bé, però estarà molt milor fer-ho quan ja estiguis lliure del préstec hipotecari.


 

 

No et pensis que trigaràs 20 o 30 anys en amortitzar-la i que et floriràs esperant fer aquella sortida que desitges tant; realment no és així perquè quan comences a fer un pla seriòs per liquidar la hipoteca, la pots liquidar en un marge de temps molt inferior a l'indicat i el motiu és el que t'hem explicat en el paràgraf anterior i, si no ho veus clar, com a mínim intenta-ho i comprova-ho per tu mateix. Total, no perds res i, en canvi, hi tens molt a guanyar.

Sigues el primer a qui li agrada això.