Janet Recasens Selma
per en 29 Setembre 2013
393 Vistes

Vols dir? 


Si en aquests moments cobressis un 10% menys dels diners que guanyes actualment, no creus que podríes continuar endavant? 


Per què només actuem quan ja no tenim més remei? Perquè no ens han educat en la cultura de l’estalvi. La majoria pensem: “si aquest mes em sobren diners els guardaré”, però passa el mes i com que no ens sobra res, no estalviem; o bé, “tenim moltes despeses”, “amb la totalitat dels ingressos no en tenim ni per començar”, “no teniu ni idea de com s’ha posat tot”,...


La majoria de nosaltres ens hem gastat el 100% dels diners que hem guanyat al llarg de la nostra vida laboral; però, què hagués passat si haguéssim guanyat el 90%?

Probablement, ens haguessim ensortit igual.


En aquest punt el pressupost és molt important, perquè vosaltres sou primer que res, vosaltres sou més importants que la vostra hipoteca, que els vostres deutes, que els vostres pagaments. Sabem que és difícil d’entendre i més difícil encara d’acceptar; però si voleu prosperar heu de guardar el 10% dels vostres ingressos i posar-los en una guardiola o en un compte al banc. Aquests diners seran intocables i us serviran per anar-vos donant una seguretat econòmica que, amb el temps, es convertirà en la vostra llibertat financera.


Al llibre  “L’home més ric de Babilònia” trobem la conversa que mantenen el ric Algamish amb el seu deixeble, Arkad.


- Si t’haguessis guardat una dècima part de tot el que guanyes, quants diners tindries després de 10 anys?


- Li vaig respondre que tants com en guanyo en un any. Algamish em digué que em tornava a equivocar:

Cada moneda d’or que estalviïs serà com un esclau que treballi per a tu. Cada moneda de coure que guanyi aquest or serà un fill que també podrà produir-te beneficis. Si et converteixes en una persona amb estalvis considerables allò que tinguis et produirà beneficis i aquests beneficis a la vegada et donaran més beneficis. Tot això et farà gaudir de l’abundància que aconseguiràs acumulant riquesa.


No és fàcil, ho sabem; però no són les coses més fàcils de fer les que proporcionen les recompenses més elevades.


Comenceu guardant el que pugueu en funció dels vostres ingressos i de les vostres despeses, això sí, anoteu al vostre pressupost el percentatge sobre els ingressos que destinareu a l’estalvi i sigueu fidel a aquest. És el camí per a començar a forjar la vostra llibertat financera.


Compte! 

Ampliar una hipoteca per obtenir diners per gastar com si fossin estalvis que teniu recollits és acumular deutes i perdre diners en forma d’interessos.


Recordeu això:

els rics tenen estalvi, els pobres crèdit.


Fa uns anys, la majoria de persones que tenien grans fortunes eren a causa de la seva nissaga familiar; però actualment hi ha cada vegada més gent que s’enriqueix gràcies al seu comportament i a la seva iniciativa.

Guardeu sempre el 10% dels diners que ingresseu cada mes. No teniu res a prerdre i molt, molt a guanyar.

Sigues el primer a qui li agrada això.