Janet Recasens Selma
per en 29 Setembre 2013
598 Vistes
 

Quan més aviat comencem a aprendre a tenir una bona relació amb els diners, més aviat podrem gaudir de tranquil·litat financera.


És la nostra tasca com a pares, mares i educadors ensenyar als nostres fills com funciona l’estalvi, però, és clar, tal com diuen els savis, eduquem amb l’exemple i no pas amb les paraules; és per això, que hem de mostrar als nostres fills que sempre hem de reservar una petita part dels nostres ingressos (la seva paga setmanal o mensual és un ingrés) per a l’estalvi, o bé, el que és el mateix, per a nosaltres mateixos.

 

Una manera divertida de fer-ho és preguntar als teus fills què els hi fa il·lusió tenir: una joguina, uns patins, un joc d’ordinador,...


Un cop ho tinguin clar, agafeu un pot buit de cacau en pols, o d'una altra cosa; el netegeu i el reserveu.


Guardiola+1+-+Diners+s%C3%AD+gr%C3%A0cie

 

A continuació demaneu al vostre fill que faci un dibuix, o busqui fotografies d’allò que desitja, i ho posi en un full de paper que prèviament haureu retallat a la mida del pot (sense comptar el tap).


Guardiola+2+-+Diners+s%C3%AD+gr%C3%A0cie

 

 

 

Ara només us quedarà folrar el pot amb aquest full (haureu de fer una ranura al tap del pot per posar-hi posar les monedes).

El podeu decorar com vulgueu i, si preferiu que us duri més, folreu-lo amb plàstic transparent.

 

 

Guardiola+3+-+Diners+s%25C3%25AD+gr%25C3


 

Cada cop que el vostre fill cobri la seva setmanada, en posarà una part a la guardiola dels desitjos (nosaltres l’anomenem així), i, a poc a poc, s’anirà omplint.


Sempre que vosaltres tingueu un ingrés extra, hi podeu posar alguna moneda de més per ajudar al vostre fill o filla a assolir el seu objectiu abans.


Al principi aniria bé que ajudéssiu als vostres fills a escollir els desitjos perquè no siguin massa quantiosos, això eternitzaria la possibilitat d’assolir el seu objectiu en un marge prudencial de temps i es podria cansar (el temps d’espera de les criatures és molt curt);  el que ens interessa, sobretot al principi, és tot el contrari.


Després, un cop els infants ja han experimentat el goig de recollir diners per a una fita concreta, els desitjos ja poden ser de més import perquè ja haurà viscut l’efecte positiu de l’estalvi.


Mentre aneu recollint els diners, podeu anar mirant preus en diversos llocs d’allò que vol el vostre fill/a, i així sabreu on us convé més anar-ho a comprar quan arribi el moment. Aquest és un altre aspecte de l’estalvi, que també estareu ensenyant.


L’estalvi és el millor camí per aconseguir allò que desitgem, tingui el preu que tingui.


Això també ens ajuda a gastar amb més seny, perquè, sovint, al deixar passar el temps, comprovem que aquella cosa que desitjàvem tant, al final ja no ens fa tanta il·lusió i podem invertir els diners estalviats en una altra cosa que ens resulti de més utilitat en aquell moment.

 

Estalviar així us pot ajudar a ensenyar als vostres fills, de manera molt pràctica, el valor dels diners.


Sigues el primer a qui li agrada això.